Palkitut partnerit aallonharjalla

27.04.2023

Brand ID ja Saxdor vievät veneiden vallankumousta eteenpäin. Seuraava satama siintää jo Atlantin takana.

Brand ID:n Smartdeck™ vei taannoin voiton Euroopan suurimman venelehden, saksalaisen YACHT-julkaisun kansimateriaalitestissä. Suomalaisen moottorivenevalmistaja Saxdor Yachtsin 10-metrinen urheiluvene 320 GTO nappasi puolestaan ykkössijan Motor Boat & Yachting -lehden vuosittaisessa Motor Boat Awards -kilpailussa. Smartdeck tarjosi mukavuuttaan myös noissa testeissä, sillä 320 GTO käyttää Smartdeck-kansimateriaalia.

Palataan kuitenkin siihen, miten kaikki alkoi kansainvälisten venemessujen jälkeen 2019.

– Etsimme kestävää, turvallisuutta lisäävää ja tyylikkäästi viimeisteltyä kansiratkaisua. Löysimme Brand ID:ltä kaikki ne ominaisuudet, jotka ovat tärkeitä Saxdor-muotoilussa. Tällainen yhdenmukaisuus kumppaneissa on harvinaista. Olemme iloisia, että he ovat toimittajiamme, Saxdor Shipyardin General Manager Michał Bendig korostaa.

“Valtava parannus veneilyn turvallisuuteen”

Bendig tähdentää, että uusien mallien lanseerauksen ja venevalikoiman laajennuksen myötä Saxdor tarvitsee vahvoja kumppaneita, jotka toimittavat jälleenmyyjien ja asiakkaiden tietämää ja arvostamaa laatua. Yhteistyö voi siis laajentua tulevaisuudessa.

– Brand ID:n ansiosta meillä on pienemmät paineet, kun lanseeramme uusia tuotteita.

Kevyt mutta kestävä Smartdeck-kansimateriaali saa Saxdorilta kiitosta erityisesti turvallisuudesta ja mukavuudesta, jonka tuotteiden pehmeys tarjoaa.

– Liukastumisenesto on omaa luokkaansa verrattuna muihin markkinoilla oleviin tuotteisiin. Se on valtava parannus koko veneilyn turvallisuuteen. Pehmeä viimeistely takaa tyylikkään mutta kodikkaan tunteen, joka parantaa yleistä käyttökokemusta ja veneilijöiden viihtyvyyttä, Saxdorin Junior Engineering Manager Justyna Romaniuk innostuu.

Hissukseen ja maltilla Pohjois-Amerikkaan

Entä mikä on palkitun venevalmistajan nopean menestyksen salaisuus? CEO Erna Rusilla on selvä vastaus. Saxdor löysi markkinaraon tuotteelle, jollaista veneilyn harrastajat odottivat, ja se kantoi hedelmää välittömästi. Hurmioitunut yleisö teki aaltoja.

– Saxdor on rakennettu vankalle perustalle: tarjoamme uraauurtavaa muotoilua ja vertaansa vailla olevaa suorituskykyä kilpailukykyiseen hintaan. Se on markkinoiden paras tarjous.

Saxdor aikoo laajentua Pohjois-Amerikan markkinoille vaiheittain. Loppuvuodesta 2021 yritys aloitti yhteistyön alueen suurimman veneiden jälleenmyyjäverkoston MarineMaxin kanssa. Aivan nurkan takana on myös Saxdor 320 GTO -veneen tuotannon aloittaminen Pohjois-Carolinassa.

– Tuotteemme kysyntä on jo korkea, ja yhteistyö paikallisten kumppaneiden kanssa on avainasemassa tuotantolupaustemme lunastamisessa, Saxdorin Technical Director Pawel Blaszak kertoo.

Saxdor on erityisen tyytyväinen Brand ID:n palveluasenteeseen.

– Maailmanlaajuisten haasteiden keskelläkin yhteistyö Brand ID:n kanssa toimii hienosti. Tuemme jatkuvasti toistemme liiketoimintaa. He ovat olleet enemmän kuin avuliaita useaan otteeseen, Warehouse & Supply Chain Senior Manager Michał Turowski kiittelee.

Saxdor Yachts

 • Menestyneen venesuunnittelija Sakari Mattilan perustama
 • Pääkonttori Helsingissä, tytäryhtiö Saxdor Shipyard Puolassa
 • Jo ensimmäisenä vuonna (2020) kolme tärkeää palkintoa ja ehdokkuutta
 • Motor Boat Awards -palkinto 2022 Saxdor 320 GTO -urheiluveneelle
 • Työllistää n. 200 kehittyneen teknologian, rakentamisen ja muotoilun kärkiosaajaa

Smartdeck™

 • Brand ID:n kehittämä tyylikäs ja kestävä kansimateriaali veneisiin
 • Huoltovapaa, helposti puhdistettava ja täysin vedenpitävä pinnoite
 • Turvallinen: ei märkänäkään liukas ja pysyy kovassakin paahteessa viileänä
 • Leikattavissa mihin mittoihin tahansa ja pinnan kuviointi asiakkaan toiveen mukaan.
 • Valmis liimapinta: helppo ja nopea asennus
 • Euroopan suurimman venelehden testivoittaja 23 kansimateriaalin joukosta

JANNE VÄKIPARTA

Myyntijohtaja

+358 50 565 9493
janne.vakiparta@brandid.fi