• PONSSE

Metsäkoneiden brändäyksiä vuosikymmenten yhteistyöllä

Brand ID:n merkintätuotteet kestävät Siperian pakkasesta tropiikin lämpöön.

ponsse

KAIKKIIN PUULAJEIHIN JA OLOSUHTEISIIN

Ponsse on yksi maailman johtavista metsäkonevalmistajista. Yrityksen toimintaa ohjaavat metsäkoneyrittäjien toiveet ja tarpeet. Ponssen tuotteet kattavat laajasti ne lukuisat vaatimukset, joita tehokas puunkorjuu eri puolilla maailmaa koneyrittäjille asettaa: puulajit vaihtelevat petäjästä eukalyptukseen, tekniikan on kestettävä tropiikin helteitä ja arktisia pakkasia, koneen on kuljettava maastoa säästäen ja kiivettävä ripeästi jyrkimmätkin rinteet.

elephantking

TEIPPAUKSET MERKITTÄVÄ OSA TUOTEBRÄNDIÄ

Ponssen metsäkoneet ja sen myötä myös Brand ID:n valmistamat merkintätuotteet työskentelevät siis erittäin vaativissa olosuhteissa Siperian pakkasista Etelä-Amerikan ja Australian lämpöön. Olosuhteet asettavat haasteita teippauksille, jotka ovat osa tuotteen imagoa: merkintätuotteiden haalistuminen olisi kolaus myös Ponssen brändille. Kun värit säilyvät ja liimat pysyvät, metsäkoneetkin säilyttävät edustavan ulkoasunsa.

– Brand ID:n kanssa on aina käyty hyviä keskusteluja, jos on kohdattu haasteita tai tiedetty että uusia teippauskohteita on tulossa. Ratkaisuja ja vaihtoehtoja on mietitty yhdessä, ja Brand ID todella kuuntelee asiakasta. Heillä on selkeä halu auttaa, jos nähdään että nykyinen ratkaisu ei olekaan tulevaisuudessa hyvä. Keskustelu meidän tuotekehityksen kanssa on tiivistä, Ponsse Oyj:n hankintapäällikkö Tiina Haapalainen valaisee.

ponsse

MONIPUOLISIA MERKINTÖJÄ

Brand ID toimittaa Ponsselle varoitus-, ohje-, tyyppi- ja logotarroja, metsäkoneen keulassa käytettäviä linssitarroja ja laitekilpiä sekä ohjaamon käyttöpaneeleita. Lisäksi Brand ID järjestää Ponssen asentajille teippauskoulutusta Vieremän tehtaalla.

– Mallistomuutosten myötä myös merkintätuotteiden tuoterepertuaari muuttuu. Silloin kuuntelemme Brand ID:n näkemyksiä esimerkiksi materiaalivalinnoista. Parin vuoden takainen konemalliston mittava uudistus lähti liikkeelle moottoreiden uusista päästödirektiiveistä. Samassa yhteydessä luotiin konemalliston uusi ilme, mikä laittoi myös teippaukset uusiksi, Haapalainen kertoo.

PONSSE OYJ

Yksi maailman johtavista metsäkonevalmistajista

Suomen maineikkain yritys 2018 (T-Median Luottamus&Maine-tutkimus)

Työllistää yli 1600 henkilöä

Liikevaihto n. 612 M€ (2018)