Porilainen BRAND ID käynnistää teollisuuden merkintätuotteiden ja venekansituotteiden valmistuksen Yhdysvalloissa.

15.06.2023

Lehdistötiedote 15.06.2023

Markkinointimateriaalien ja teollisuuden tuotemerkintöjen valmistajana tunnettu Brand ID on luonut kasvavan liiketoiminta-alueen myös venekansituotteiden valmistuksesta. Brand ID toimii Suomessa Porissa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä ja Pirkkalassa. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2022 noin 30 miljoonaa euroa ja se työllistää Suomessa 170 henkilöä.

–Valmistamme venekansituotteita Smartdeck-tuotemerkillä. Niiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa ja meillä on Euroopassa vahva markkina-asema. USA on maailman suurin venemarkkina, joten tuotantolaitos siellä on looginen seuraava kasvuaskel. Osaamistamme arvostetaan maailmalla, Brand ID:n toimitusjohtaja ja pääomistaja Juha Heljakka toteaa.

–Kevyt synteettinen ja luistamaton päällyste korvaa tiikin ja muut trooppiset puulajit veneidenkansien päällysteinä. Uusi ratkaisumme on kestävä, käytössä erittäin miellyttävä ja turvallinen sekä kierrätettävä, Juha Heljakka jatkaa.

Tilauskantaa valmiina teollisen asiakkaan kautta

Brand ID lähtee Yhdysvaltoihin suuren teollisuusasiakkaansa kanssa, mutta meillä on siellä myös nykyisiä asiakkaita, joille olemme tehneet sinne toimituksia jo monta vuotta. Nyt otetaan uusi askel.

–Tulemme valmistamaan monipuolisesti korkealle jalostettuja tuotteita uudessa tehtaassamme ja viemme oleellisen kilpailukykymme ja osaamisen suomesta, Heljakka kertoo.

Mielikuva Yhdysvaltain-markkinoiden tylyydestä on muuttunut täysin.

–Saimme apua ja neuvoja perustamisvaiheessa sekä Business Finlandin New Yorkin toimistolta että Economic Development Partnership of North Carolina -organisaatiolta. Se toimii erittäin asiakaslähtöisesti, ja heidän kauttaan olemme löytäneet parhaat kumppanit kaikkiin tarpeisiimme, Heljakka kiittelee.

Suomalainen tiimi käynnistää tuotannon ja kouluttaa paikalliset tekijät

Toimintaa varten on perustettu tytäryhtiö Brand ID & Smartdeck USA Inc. Tärkeintä on osaamisen ja kilpailukyvyn monistaminen uuteen toimipaikkaan. Siksi panostamme henkilöstömme osaamiseen kouluttaa ja rekrytoida paikallisia uuteen tehtaaseen. Noin kymmenen Brand ID:n työntekijää muuttaa komennukselle Pohjois-Carolinaan varmistamaan, että paras osaaminen siirtyy ja valloittaa USA:n. Tarkoitus on siirtää tuotantolaitos kokonaisuudessaan paikallisiin käsiin kahden vuoden kuluessa. Käyttämämme Kaizen-mallin mukaisesti voimme silloin antaa organisoidun tuotannon ja toiminnan paikallisesti rekrytoidun johdon ja työntekijöiden vastuulle, Pohjois-Carolinan yksikön käynnistämisestä vastaava Business Unit Manager Sini Nurmi kertoo

Brand ID lyhyesti

Brand ID valmistaa ja tuottaa asiakkailleen teollisuuden merkintätuotteita, myymälä- ja yritysilmeitä, digitaalisia myymäläratkaisuja, myyntitelineitä sekä pakkauksia, joiden avulla tehdään yritysten brändit näkyviksi. Lisäksi yritys valmistaa innovatiivisia Smartdeck™-venekansituotteita.

Brand ID Groupin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa, ja se työllistää Porissa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä ja Pirkkalassa yhteensä 170 henkilöä.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Juha Heljakka, Brand ID Oy, 0500 700 105, juha.heljakka@brandid.fi

Business Unit Manager Sini Nurmi , Brand ID Oy, 044 792 4377, sini.nurmi@brandid.fi