MYYNTIÄ MAGNEETEILLA!

1.06.2021

Magneettimateriaalit ovat vaihtoehto teippauksille. Tuotteen brändääminen kauppaan on yhtä helppoa kuin magneetin kiinnittäminen jääkaapin oveen.

Ostokset on tehty, mutta edessä on yhä pitkä jono asiakkaita.

Kassajonon madellessa eteenpäin tuskastuttavan hitaasti, silmät osuvat kassojen vieressä oleviin kylmälaitteisiin. Niissä voidaan myydä esimerkiksi virvoitusjuomia tai jäätelöitä.

Hetken mielijohteesta mukaan onkin tarttunut jotain sellaista, mitä ei alun perin tullut edes hakemaan.

  • Herätealtaat houkuttelevat asiakkaita impulssiostoksiin. Tavallisesti näissä herätealtaissa voi olla esimerkiksi tuoteuutuuksia tai kampanjatuotteita. Herätealtaat on usein myös brändätty ulkoisesti houkutteleviksi. Näyttävät brändäykset tuovat kampanjatuotteen esiin aivan uudella tavalla.
  • Brändäyksessä voi käyttää apuna magneettimateriaaleja, joiden päälipinnoille pystymme tuomaan asiakkaan haluaman grafiikan, kertoo Brand ID:n avainasiakaspäällikkö Kimmo Hautamäki.

NOPEA VAIHTAA

Magneettimateriaaleilla tarkoitetaan nimensä mukaisesti materiaaleja, jotka ottavat kiinni sellaiseen metallipintaan, mihin magneetit yleisestikin  ottaen tarttuvat.

Niillä on monia vahvuuksia verrattuna esimerkiksi perinteisempään  teippaukseen.

Hautamäki kertoo kuvitteellisen  esimerkin tilanteesta, jossa asiakas  olisi tuomassa markkinoille kokonaan uuden kampanjatuotteen. Lanseerauksen takia kaikki tuotteita tarjoavat kylmäkaapit ja -altaat brändättäisiin kampanjan visuaalisen ilmeen  mukaiseksi.

  • Jos asiakas päätyy teippausratkaisuun, niin se tarkoittaisi kaikkien  kylmäkaappien ja -altaiden lähettämistä varastolle teipattavaksi tai ne teipattaisiin paikan päällä ulkopuolisen asentajan tai edustajan toimesta.

”MAGNEETTIMATERIAALIT TEHDÄÄN MITTATILAUSTYÖNÄ JA NIIDEN ASENTAMINEN ON HELPOMPAA JA NOPEAMPAA KUIN TEIPPAUKSIEN.”

Kimmo Hautamäki
avainasiakaspäällikkö

Toinen vaihtoehto olisi se, että Brand ID painaisi visuaaliset ilmeet magneettimateriaaleihin. Magneettimateriaalit voitaisiin puolestaan lähettää kohdennetusti suoraan sinne, missä laitteet jo ovat.

Asennustöihinkään ei tarvita alan ammattilaista, sillä magneettimateriaalien asentaminen sujuu samaan tapaan kuin magneetin kiinnittäminen jää kaapin oveen.

  • Magneettimateriaalit tehdään mittatilaustyönä ja niiden asentaminen laitteisiin on helpompaa ja nopeampaa kuin teippauksien. Kauppias pystyisi esimerkiksi itsekin asentamaan  magneetit paikoilleen. Kampanjan jälkeen materiaalien poistaminen käy yhtä helposti kuin asennus, Hautamäki kertoo.

OHUT MAGNEETTI KIINNITTYY ILMAN LIIMAA

Lopputulos magneettimateriaaleilla on tyylikäs ja toimiva.

Magneettimateriaalit pysyvät tiukasti kiinni metallipinnoissa, eikä silmä huomaa eroa teippaukseen. Ohuimmillaan magneettimateriaali on 0,35 millin ja paksuimmillaankin vain millin paksuinen.

Hautamäen mukaan ratkaisu on kustannustehokas – mutta samaan aikaan vielä melko tuntematon.

  • Kyse ei ole 2020-luvun innovaatiosta, mutta magneettimateriaalien mahdollisuuksia brändäyksessä ei kenties vielä tiedosteta. Tulevaisuudessa uskon näiden ratkaisujen yleistyvän, sillä hyödyt ovat niin suuret.

Magneettimateriaalin käyttökohteet kauppojen ympäristössä ovat laajat, eivätkä rajoitu vain laitteiden brändäämiseen.

  • Materiaalia käytetään kaikenlaisissa myymälämiljöiden somistuksissa, esimerkiksi opasteissa ja hyllyjen päädyissä. Missä tahansa, mihin magneetti tarttuu