Rocla

Gaffeltruckar med brandad design 

Brand ID jobbar med Rockla i produktutveckling av gaffeltruckar, och hjälper att förbättra den visuella och funktionella kvaliteten. 

Från verkstaden till världen

Under 75 år har den gamla eldstadsverkstaden i Pukinmäki förvandlat sig till en världsklassproducent av gaffeltruckar. Under alla åren har Rockla behållit de bästa traditionerna av grundarna Laila och Evert Stigzelius: uppfinningsrikedom, banbrytande mod, fast vilja och förmågan att omvandla dem till högkvalitativa produkter och tjänster och intelligenta lösningar. 

Idag är Rocla en del av Mitsubishi Logisnext, en utecklare, tillverkare och marknadsförare av elektiska lager- och motviktstruckar och automatiska gaffeltrukar. 

Nya material och insikter om produktmarknadsföring

Samarbetet mellan Rocla och Brand ID inleddes 2002 med några mindre dekalbatch. Nästa år tog Brand ID hand om produktion av alla dekaler Rocla använder. 

Från första början har Brand ID varit med i nya produktutvecklingsproject. Rockla var snabbt övertygad om Brand IDs kunnighet och professionalism. Nya material togs i bruk och ett nytt perspektiv på produktmarknadsföring lanerades i form av kundmärkta dekaler.  

Lång samarbete har gjort saker lättare och snabbare för oss, speciellt inom ny produktutveckling, eftersom Brand ID känner till våra behov, säger designchef Kero Uusitalo. 

De föreslår aktivt förbättringar och vill förbättra utbudet för att möta efterfrågan. Jag kan lita på leverantöres, och vi är betjänade när vi behöver det. 

Funktionell och visuell kvalitet ökar

Brand IDs flexibilitet och professionalism i prototyputveckling samt snabb leverans har garanterat Roclas funktionella och isuella kavlitet. 

Samarbetet ledde till exempel till utvecklingen av populära kundspecifika designer på sidan av gaffeltruckar. Rockla samarbetar också internationellt inom produktutveckling och Brand ID har delat sin expertis inom dekaler och limning.

Rocla Oy
  • En del av japansk Mitsubishi Logisnext Co. Ltd -koncern
  • Cirka 500 anställda
  • Omsättning 1 M€ (2018)