ponsse

produktmärkning för skogsmaskner  


Band ID: s produktmärkningar är resistenta mot Sibirfrost och tropisk värme

För alla träslag och förhållanden

Ponsse är en av världens ledande tillverkare av skogsmaskiner. Företagets verksamhet styrs av skogsmaskinföretagens önskemål och behov. Ponsses produkter täcker ett brett spektrum av krav som effektiva skogsoperatörer i världen ställer på maskiner: trädarter sträcker sig från lock till eukalyptus, tekniken måste motstå den tropiska värmen och arktiska frosten, och maskinen måste korsa terrängen och klättra till och med branta sluttningar.

Produktmärkning en betydande del av varumärket

Ponsses skogsmaskiner, och därmed märkesprodukter som tillverkas av Brand ID, fungerar under extremt krävande förhållanden, från frosten i Sibirien till värmen i Sydamerika och Australien. Omständigheterna utgör utmaningar för produktmärkningar som ingår i produktbilden: blekning av märkningsprodukterna skulle också vara ett slag för Ponsse-varumärket. När färger bevaras och limm bevaras behåller skogsmaskiner sitt representativa utseende.

– Det har alltid varit bra samtal med Brand ID om det har varit utmaningar eller nya produktbehov. Lösningar och alternativ har beaktats tillsammans och Brand ID lyssnar verkligen på kunden. De har en klar önskan att hjälpa om de ser att den nuvarande lösningen inte är bra i framtiden. Samtalet med vårt produktutvecklingsteam är intensivt, förklarar Tiina Haapalainen, Ponsse Oyjs inköpschef.

Mångsidig märkning

Varumärkes-ID förser Ponsse med varnings-, instruktions-, typ- och logotypklistermärken, frontmonterade linsetiketter och enhetsetiketter och hyttpaneler. Dessutom tillhandahåller Brand ID bandträning för Ponsse-installatörer vid Vieremä-anläggningen.

– Med förändringarna i kollektionen kommer produktrepertoaren för märkta produkter också att ändras. Sedan lyssnar vi på Brand ID: s syn på materialval. En stor översyn av maskinlinjen för ett par år sedan började med det nya utsläppsdirektivet för motorer. Samtidigt skapades ett nytt utseende för maskinsamlingen, vilket också gjorde banden nya, säger Haapalainen

Ponsse Oyj
  • En av världens ledande tillverkare av skogsmaskine

  • Finlands mest omdirigerade företag 2018 (T-Media Trust & Reputation Survey)

  • Över 1600 anställda

  • Omsättning ca 612 M€ (2018)