BRP Finland

SKAPAR VARUMÄRKESPROFIL FÖR SNÖSKOTRAR

Brand ID:s högkvalitativa design-foliering håller även i de extrema nordiska förhållandena.

KVALITET OCH KREATIVITET

Ända sedan J-A Bombardier grundade sitt företag år 1937 har BRP betytt kvalitet och kreativitet. Grundarens pionjäranda är ett arv som BRP har tagit till sig och i och med det kunnat ständigt växa och bryta gränser.

I dag garanterar cirka 10 000 människor runt om i världen att företagsgrundarens pionjäranda lever kvar även i BRP-snöskotrar och fyrhjulingar.

DESIGN SOM STICKER UT

Samarbete mellan Brand ID och BRP började redan i början av 2000-talet. BRPs folieringslösningar kom från Nordamerika, men företaget ville att produktionen skulle ske närmare  fabriken i norra Finland. Efter de första försöken ändrades folieringskraven: man ville ha mer imponerande design och flera skikt.

Brand ID investerade i egen produktion och kunde leverera mer högkvalitativa produkter för BRP. Efter det flyttades hela produktionen till Finland. 

Brand ID:s flexibilitet, reaktionstid och stabil kvalitet syns i foliering vilket har en direkt påverkan på konkurrensförmågan. Förtroendet grundar sig på öppna samtal vilket är en förutsättning för smidigt samarbete, säger BRP:s produktions- och materialchef Perttu Pörhölä.

Brand ID levererar högkvalitativa produkter som uppfyller alla krav och levererar rätt antal och i rätt tid. Under årens lopp har produkterna ändrats och nu står design i fokus. Det gör att produkterna sticker ut.

KRÄVANDE PRODUKTER

Modern designfoliering hjälper till att bygga BRP:s och dess produkters varumärkesprofil. Produkter för krävande förhållanden utsätts för riktiga utmaningar. 
Till exempel ska man ta hänsyn till påverkan av snöskoterhuvans material på hållbarheten på folieringen, tålighet mot UV-strålning och påverkan av reflexioner särskilt på våren. Foliering ska sitta kvar även vid ungskogsgallring när grenar som transporteras slår mot snöskoterns sida.

BRP FINLAND OY
  • Europas enda snöskoterfabrik som ägs av kanadensiska BRP Inc.-konsernen sysselsätter cirka 350 personer. 
  • Omsättning 334 Mn euro (2017) 
  • Varumärken: Lynx- och Ski-Doo-snöskotrar, Can-Am-fyrhjulingar och tvåsitsiga fyrhjulingar, Sea-Doo-vattenskotrar, Can-Am-Spyders och Evinrude-utombordare
  • Marknadsledare i snöskotrar