En ny look på Allegro-tågen

31.1.2019 16.01

Allegro-tåg, som har rest mellan Helsingfors och S: t Petersburg sedan 2010, för öst och väst bara tre och en halv timmes tågresa från varandra. Tåg som har varit i bruk i nästan tio år, med otaliga passagerare för affärs- och fritidsresor, behövde en uppfriskande look och ökad resekomfort.

Brand ID skapade ett nytt utseende i samarbete med VR och Karelian Trains Ltd. De fyra Allegro-tågen förnyades under 2018 och början av 2019.  De förnyade tågen transporterar nu passagerare mellan Helsingfors och S: t Petersburg mer bekvämt och stiligt.

De yttre skalen på tågen förnyades med foliering, som måste motstå de extrema förhållandena från den brännande sommaren till vinterkylan. Att foliera utsidan av alla fyra tåg tog över 1000 m2 band.

Medan foliering på utsidan ska motstå vädret, måste foliering på de inre väggarna tåla hundratusentals passagerare. Förutom hög slitstyrka är de använda materialen brandklassade för att bibehålla passagerarnas säkerhet och graffiti-skyddade mot vandalism.

Över 4000 kvadratmeter av foliering användes för att förnya interiören och utsidan av hela tågkomplexet. Installationen av band utfördes av Brand ID:s skickliga installatörer.

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide