• Kauppaporvarin apteekki

Kauppaporvarin 1. apteekki

Raahelainen apteekki integroi kassa- ja apteekkijärjestelmänsä Pricer ESL -hintanäyttöjärjestelmään.

Ohjelmistojen yhdistäminen yhteistyöllä

Kauppaporvarin 1. apteekin ja digitaalisten hintanäyttöjen ohjelmistojen integrointi ja rajapinnan rakentaminen sujui nopeasti yhteistyönä. Ensimmäinen apteekkiasennus tehtiin alkukesästä 2017. ESL-hintalappuihin siirretään tuotetiedot kassajärjestelmästä.

Pricer-järjestelmän eri toimintoja pystytään myös ohjaamaan myymälätasolta langattoman käsipäätteen avulla. Näitä toimintoja ovat muun muassa hintalapun ja tuotteen linkitys tai poisto tai tekstin lisäys hintalapulle.

Järjestelmä päivittää hinnat automaattisesti

Tuotetiedot lähetetään automaattisesti suoraan kassajärjestelmästä. Pricer-järjestelmä käsittelee tiedot ja päivittää ne digitaalisille hintalapuille, mutta vain mikäli jokin tiedoista on muuttunut. Jos tiedot pysyvät samana, päivitystä ei lähetetä hintanäytöille turhaan.

Järjestelmään toteutettiin myös hintalappujen näkymän ohjaus tarjous- ja kampanjatuotteille, jolloin järjestelmä osaa automaattisesti vaihtaa digitaalisen hintalapun pohjan normaaliin tai tarjousnäkymään. Erilaisella tarjoushintapohjalla haluttiin erottaa normaalihintainen tuote. Tämä onnistui vaihtamalla hintanäytön värit käänteisiksi (musta pohja) sekä käyttämällä Pricerin vilkkuvaa Smart Flash -LED-valoa huomionherättäjänä. Tämän ansiosta asiakkailta onkin tullut palautetta erittäin helposti löydettävistä tarjouksista.

– Ei ole mitään järkeä, että henkilökunta tulostaa hintatarrat ja näpertää kahden viikon välein uusia hintalappuja muoviliuskojen väliin. Sillä ajalla tehtävä asiakaspalvelu ja kaikki siihen liittyvä on paljon arvokkaampaa, apteekkari Ilkka Lievonen korostaa.